Veelgestelde vragen:

Vraag: zijn er honden toegelaten in de Tuinen ?
Neen, honden zijn niet toegelaten in de tuinen.

Vraag: kunnen we cash of met de kaart betalen ?
U kunt cash betalen of mobiel betalen met Payconiq mobiel (betaalapp op uw gsm)

Vraag:Hoelang kunnen we in de Tuinen blijven voor een fotoreportage ?
U mag voor een fotoreportage in de voormiddag of namiddag verblijven in de Tuinen van Adegem, let wel, is enkel mogelijk mits reservatie vooraf, picknicken verboden in de Tuinen, na uw shoot kunt u ook via audiotour de Tuinen bezoeken.

Vraag: kunnen we iets drinken of eten ?
Ja, de keuken van ‘De Canadees’ is open woensdag tem zondag tussen 12.30-18u, er is een gezellig terras in de zomer, een gras en ligweide en strandstoelen, reserveren kan telefonisch 050/710.666. Op zondag is er een unieke Britse Afternoon Tea met bubbels tussen 14.30-17u, u kunt dit combineren met uw bezoek aan de tuinen, voor kids is dit speciaal aangepast, enkel met reservatie vooraf. 
Meer info: Tea-Room

Vraag: mogen er foto’s worden genomen in de Tuinen ?
Ja, doorheen de rondleiding mag u een paar foto’s nemen, wil u graag voor een communiekant, trouwkoppel of zelf een fotoreportage maken, gelieve hiervoor apart te reserveren.
Reserveer telefonisch: 050/710.666 (woensdag t.e.m. vrijdag 10-12u)

Vraag: Wij zijn met meer dan 10personen, is dat dan een groep?
Ja, vanaf 10personen is dit een groep en kunt u de tuinen komen bezoeken (woensdag t.e.m. zaterdag) op afspraak. Groepen zullen worden opgesplitst volgens de mogelijke toegelaten coronamaatregelen op het moment van bezoek.
Wenst u een gids betaald u €25/groep.

Vraag: Wanneer zijn de Tuinen te bezoeken?
Van woensdag t.e.m. zondag tussen 13-18u, ticketverkoop tot 17u, u kunt vrij bezoeken op een audiotour downloaden op uw eigen gsm (android/iphone). Download hier de audiotour vooraf op je eigen toestel: Audiotour tuinen

Vraag 9: mogen we vooraf reserveren?
Reserveren kan telefonisch op 050/710.666 (woensdag t.e.m. vrijdag 10-12u)

Vraag 10: zijn er trappen in de tuinen?
De tuinpaden zijn aangelegd op kassei, wel is er een speciale mat gelegd zodat u makkelijk met vb. een buggy ook in de tuinen kunt rijden. De Japanse, Engelse en Exotentuin is niet rolstoeltoegankelijk en zijn ook enkel via stapstenen of bruggen die over watervallen gaan toegankelijk. Er zijn voldoende rustbankjes om even te kunnen genieten in de Tuinen.

Vraag 11: Wat kost een bezoek aan de tuinen ?
Inkomticket € 7ppersoon. Gids is inbegrepen op zondag om 14u en om 16u. Wenst u een geleide wandeling doorheen de week € 25 voor de gids (tot max. 50personen per gidsbeurt). Fotoshoots € 55 – eigen fotograaf gratis, inkomticket € 7ppersoon. Kinderen t.e.m. 6 jaar zijn gratis. 

 

Snoeien taxushaag

Vandaag zijn we begonnen aan de grote snoei van de taxushagen ! We gebruiken Alvast de machines hiervoor HUSQUVARNA op batterij om de klus te klaren. Een filmpje hierbij van de snoeiwerken in de Tuinen Van Adegem !

Rozen snoeien

Ook benieuwd hoe we rozen snoeien bij de Tuinen van Adegem ? De ontwerper Gilbert legt het je graag uit. Bekijk alvast het filmpje hierbij ! Tuinen van Adegem zijn open: woensdag t.e.m. zondag 13-18u (laatste ticketverkoop om 17u). Wil je graag mee op gidsbeurt met de ontwerper ? Dat kan, elke zondag om 14u…